Iznenađenje se zove Pavljučenkova
Braniteljica naslova: Ana Ivanović

WTA u Indian Wellsu

Iznenađenje se zove Pavljučenkova

Anastazija Pavljučenkova plasirala se u polufinale 4.500.000 dolara vrijednog WTA turnira u Indian Wellsu.

Ruskinja je u četvrtfinalu izbacila Poljakinju Agnieszku Radwansku sa sigurnih 2:0 u setovima. Bio je peti meč Pavljučenkove na turniru na kojem nije izgubila set. Podsjetimo, od ruke mlade Ruskinje «stradala» je i Jelena Janković u drugom kolu.

U polufinalu će Anasatziju čekati težak zadatak. Prepreka se zove peta nositeljica Ana Ivanović i branilac naslova koja se u poluzavršnicu plasirala bez borbe. Naime, Austrijanka Sybille Bammer zbog bolova u ramenu nije ni izlazila na teren.

Ivanović i Pavljučenkova još nisu igrale, ali je u večerašnjem meču sve moguće. U drugom polufinalu snage će odmjeriti Vera Zvonareva i Viktorija Azarenka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti