Iznenađenje se zove Vinciguerr
Nikolaj Davidenko mučio se u 1. kolu

Teniski turniri u Stuttgartu i Bastadu

Iznenađenje se zove Vinciguerr

U Stuttgartu i Bastadu igraju se ATP turniri za nagradni fond od 450.000 eura. I dok je u Stuttgartu početak u znaku favorita, u Bastadu je prvo kolo donijelo veliko iznenađenje.

Malo poznati Šveđanin Andreas Vinciguerr eliminisao je šestog nositelja, Francuza Floretna Serru slavivši sa 2:1 u setovima. Serra je dobio prvi set, ali je naredna dva osvojio Šveđanin.

Nikolaju Davidenku takođe su trebala tri seta da nadigra Ivana Navarra, dok je Victor Hanescu protiv Dominika Mefferta bio sigurniji.

Stuttgart, 1. kolo
Nikolaj Davidenko (Rus/2) - Ivan Navarro (Špa) 4:6, 7:5, 6:3, Victor Hanescu (Rum) - Dominik Meffert (Njem) 6:4, 7:6 (7/6), Lukasz Kubot (Polj) - Pablo Andujar (Špa) 6:2, 6:4...

Bastad, 1. kolo
Victor Crivoi (Rum) - Denis Istomin (Uzb) 6:0, 6:4, Andreas Vinciguerra (Šve) - Florent Serra (Fra/6) 6:7 (5/7), 6:3, 6:4, Teimuraz Gabašvili (Rus) - Christophe Rochus (Bel/7) 4:6, 6:1, 6:0...
:5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti