Iznenadio Slovenac Bedene

Tipsarević i Wawrinka sigurni

Iznenadio Slovenac Bedene

M. Maksimović

Najveće iznenađenje u dosadašnjem dijelu ATP turnira u Chennaiu je napravio Slovenac Aljaž Bedene, 86.igrač svijeta.Bedene je u drugom kolu Chennai zaustavio šestog nositelja, Robina Hassea.

U cijelom meču Haase je tek jednom uspio uzeti servis raspoloženom Slovencu koji je na kraju slavio 7-5,6-3. Do četvrtfinala Chennai, njegov najbolji rezultat u karijeri bilo je četvrtfinale ATP turnira u Beču.Do sada je svoju karijeru uglavnom gradio na Challenger turnirima. Prošle godine je osvojio četiri Challengera, 2009.godine u finalu Futuresa u Turskoj pobjedio je našeg Aldina Šetkića. 

 

U ostalim mečevima nije bilo iznenađenja.Janko Tipsarević je izgubio pet gemova, Stanislas Wawrinka sedam, dok je Go Soeda igrao tri seta protiv Prakasha Amritraja, bilo je 7-6(2),3-6,6-4.

 

Rezultati 2.kolo:

Aljaž Bedene (Slo) - Robin Haase (Hol, 6) 7-5, 6-3

Stanislas Wawrinka (Švi, 4) - Cedrick - Marcel Stebe (Nje) 6-4, 6-3

Soeda (Japan, 8) - Prakash Amritraj (Ind) 7-6 (2), 3-6, 6-4

Janko Tipsarević (Srb, 2) - Roger-Vasselin (Fra) 6-2, 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije