Izrael u polufinalu Davis Cupa
Veliko slavlje Erlicha i Rama

Senzacija u Tel Avivu

Izrael u polufinalu Davis Cupa

M. Maksimović

Reprezentacija Izraela je prvi polufinalist ovogodišnjeg izdanja Svjetske grupe Davis Cupa. Izralci su kao domaćini pobjedili Rusiju, dvostrukog osvajača, selekciju koja je u posljednje tri godine igrala jedno finale, jedno polufinale i koja je 2006. godine osvojila Davis Cupa.

Treći odlučujući bod su domaćini osvojili već nakon drugog dana i igre parova. A upravo su parovi bili najveći adut Izraela, uigrana kombinacija Jonathan Erlich i Andy Ram koja je danas savladala Marata Safina i Igora Kunistyna. Marata karta definitivno neće, na ružan način se oprostio od Roland Garrosa i Wimbledona, na još ružniji od Davis Cupa.

Izraelci su krenuli prema očekivanju, break na servis Kunistyna u devetom gemu, u drugom su odmah I Safin i Kunistyn izgubili po jedan servis. Poveli su Erlich i Ram 5:1, ali je Ram izgubio svoj servis pa su Safin i Kunistyn stigli na 5-4, ali su tu i stali.  Imali su Erlich i Ram veliku prednost u trećem setu, 5-2, ali su Rusi izvukli, set je otišao u tie break gdje su uspješniji bili Safin i Kunistyn uzeli su četiri poena u nizu za 7:3.
U četvrtom su Safin i Kunistyn počeli igrati daleko bolje, pa su se vratili meč nakon što je Erlich izgubio svoj servis. Na kraju je odluka pala u petom setu. I servis je izgubio Safin, u desetom gemu, posljednji volej je izbacio u aut za ogromno slavlje prepune Nokia Arene koja je uglavnom slavila pobjede košarkaša Maccabija. Ovih dana je tenis u modi.

U polufinalu će Izrael igrati protiv bolejg iz meča Španija - Njemačka. Za sada Španija vodi 2:1. Drugi bod su osvojili Feliziano Lopez i Fernando Verdasco protiv Nicolasa Kiefera i Mishe Zvereva. Opet su kao i u petak Nijemci dobro držali, jedan set su izgubili u tie breaku, jedan dobili, ali su na kraju Lopez i Verdasco slavili 6-3,7-6(1), 6-7(6),6-3.

Izrael - Rusija 3:0
J.Erlich/A.Ram - M.Safin/I.Kunistyn 6-3,6-4,6-7(3),4-6,6-4


Španija - Njemačka 2:1
F.Lopez/F.Verdasco - N.Kiefer/M.Zverev 6-3,7-6(1),6-7(6),6-3




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti