Janković eliminisana od 161. teniserke svijeta

Jelena Janković poražena nakon tri sata igre

Janković eliminisana od 161. teniserke svijeta

A. Haznadarević

Treća nositeljica Jelena Janković, upisala je potpuno neočekivani poraz od 161. teniserke svijeta Chan Yung-Jan u četvrtfinalnom dvoboju WTA turnira u kalifornijskom Carlsbadu, sa ukupnim rezultatom  6-7(4), 7-6(8), 7-5.

Maratonski meč je trajao tri sata i trinaest minuta, postavši tako najduži meč ove sezone odigran na WTA Touru.

Predstavnica Tajvana je svoj nastup morala izboriti kroz kvalifikacije, a ovakav ishod ipak manje čudi, kada se prisjetimo da je Jankovićeva već jedanaesti put ove sezone bila eliminisana u prvim kolima WTA Toura, a rezultat je to kritične forme srpske teniserke.

Chan Yung-Jan će u polufinalnom meču snage odmjeriti sa francuskom predstavnicom Marion Bartoli, koja je do polufinala došla pobjedom nad Amerikankom Christinom McHale.

WTA Carlsbad, svi četvrtfinalni mečevi:

Bartoli (1) – McHale (5) 7-5, 4-6, 6-4
Chan – Janković (3) 6-7(4), 7-6(8), 7-5
Petrova (4) – Lepchenko 6-4, 2-6, 7-6(5)
Cibulkova (2) – U. Radwanska 6-4, 6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije