Janković: Nisam igrala najbolji tenis

Nakon eliminacija za Australian Opena

Janković: Nisam igrala najbolji tenis

Srbijanska teniserka Jelena Janković razočarana je porazom koji joj je u osmini finala Australian Opena nanijela Rumunka Simona Halep. 

Uprkos eliminaciji Jankovićeva je bila relana i istakla da je kako je igrala loše u Melbourneu. 

"Da sam bila malo pametnija u nekim poenima, bilo bi mnogo bolje. Ali nije išlo. Generalno, nije bilo loše. Naravno da sam mogla bolje na turniru, ali takav je život", rekla je osma igračica sa WTA liste. 

Jankovićeva je djelovala poprilično umorno u duelu sa Rumunkom, a prema njenim riječima bila je loša tokom cijelog turnira. 

"Šta da se radi. Naravno da sam razočarana, posebno ovakvim porazom. Bilo je teško. Poslednja tri kola sam se borila, nisam igrala najbolji tenis, ali sam bila tu", rekla je osma teniserka sveta. 

U susret protiv Halep najbolju srbijansku teniserku forhend nije služio, a promašila je nekoliko jako bitnih udaraca. 

"Ne znam zašto. Posebno sam u prvom setu često koristila forhend, često na kratke lopte. Imala sam gem poen, a poslala sam forhend široko. Nisam se dovoljno dobro kretala, nisam se dobro namještala za udarce. Zbog toga nisam imala čiste udarce. Dešava se", istakla je popularna JJ.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.