Jankovićeva sigurna
Jelena Janković u 4. kolu

Australian Open, 3. kolo

Jankovićeva sigurna

Jelena Janković plasirala se u 4. kolo Australian Opena nakon što je sa 2:0 nadigrala japansku veteranku Ai Sygiamu. Bila je to rutinska izvedba prve igračice svijeta koja nije dopustila izneneđenje i sigurno ide dalje.

Još ubjedljivija bila je Dinara Safina, treća nositeljica. Nakon nešto lošijih igara na pripremnim turnirima mlađa sestra Marat Safina protiv Estonke Kanepi pokazala je da ulazi u formu.

Bez problema je u narednu rundu prošla i nena saigračica iz reprezentacije, Zvonareva kojoj je Italijanka Errani „uzela“ samo pet gemova. Francuskinja Bartoli morala je igrati tri seta protiv Čehinje Safarove. Nakon što je izgubila prvi sa 3:6, 16. nositeljica je u naredna dva seta potvrdila status favorita.

Rezultati 3. kola
Janković (Srb/1) - Ai Sygiama (Jap/26) 6:4, 6:4, Safina (Rus/3) - Kanepi  (Est/25) 6:2, 6:2, Petrova (Rus/10) - Voskobojeva (Kaz) 6:1, predaja Voskobojeve, Zvonareva (Rus/7) - Errani (Ita) 6:4, 6:1, Bartoli (Fra/16) - Safarova (Češ) 3:6, 6:2, 6:1, Cornet (Fra/15) - Hantuchova (Slk/19) 4:6, 6:4, 6:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.