Jankovićeva sigurna

RG: Mečevi drugog kola

Jankovićeva sigurna

Jelena Janković, peta nositeljica, nije imala mnogo problema da se plasira u 3. kolo Roland Garrosa, drugog Grand Slama sezone. Srbijanka je nadigrala Magdalenu Rybarikovu sa 6:1 i 6:2.

Mogla je nekadašnja najbolja igračica i lakše stići u treću rundu, ali je sebi dozvolila opuštanje što je Slovakinja iskoristila za uzimanje dva gema u drugom setu.

Na korak do ispadanja bila je Venus Williams. Šafarova je imala servis za pobjedu u trećem setu, pri rezultatu 5:4 i 1:1, ali se uplašila prilike i starija sestra Williams dobila je tri gema zaredom za pobjedu.

Rezultati, 2. kolo
Venus Williams (SAD)[3] - Lucie Safarova (Češ) 6:7(5), 6:2, 7:5, Jelena Janković (Srb)[5] - Magdalena Rybarikova (Svk) 6:1, 6:2, Svetlana Kuznetsova (Rus)[7] - Galina Voskoboeva (Kaz) 6:0, 6:2, Caroline Wozniacki (Dan)[10] - Jill Craybas (SAD) 6:1, 6:4, Tathiana Garbin (Ita) - Marion Bartoli (Fra)[13] 6:3, 7:5, Jarmila Groth (Aus) - Mariana Duque Marino (Kol) 6:2, 7:6(9), Aleksandra Wozniak (Kan)[24] - Petra Martić (Hrv) 6:3, 6:3, Lourdes Dominguez Lino (Špa) - Alexa Glatch (SAD) 7:6(0), 7:5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.