Janowicz namučio Nadala, Gulbis izbacio Murrayja!

ATP Montreal

Janowicz namučio Nadala, Gulbis izbacio Murrayja!

E. Škorić

Latvijac Ernests Gulbis izbacio je Andyja Murrayja iz ATP turnira u Montrealu. 

Gulbis je priredio pravu senzaciju na turniru Masters serije 1000 u Montrealu. Pobijedio je u dva seta trećeg tenisera svijeta. Slavio je Latvijac sa 6:4 i 6:3. Time je okončana serija škotskog tenisera od 13 uzastopnih pobjeda. Ovo je bio prvi nastup Murrayja nakon osvajanja Wimbledona početkom jula.

Gulbis će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Juan Martin del Potro - Miloš Raonic. Rafael Nadal je u dva seta bio bolji od Poljaka Jerzyja Janowicza s kojim se dosta mučio.

Mladi Poljak je kod 6:5 servirao za set, ali je Nadal napravio break i u tie-breaku dobio set. U drugom Janowicz stiže do 3:0, ali Nadal osvaja šest od sedam gemov i dolazi do trijumfa, odnosno 57. četvrtfinala nekog turnira iz ATP Masters serije 1000.

Nadal će igrati protiv boljeg iz Marinka Matoševića, koji je u jako dobrom meču savladao Francuza Benoita Pairea. Prvi set je Matosevic dobio u tie-breaku, u drugom je na isti način bio bolji Paire, ali bilo je itekako uzbudljivo. Matosevic u odlučujućem setu pravi break i dolazi do 6:3.

ATP Montreal, 3. kolo:
Gulbis - Murray (2) 6-4, 6-3
Nadal (4) - Janowicz (15) 7-6(6), 6-4
Matosevic - Paire 7-6(7), 6-7(10), 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije