Janowicz poludio na terenu: Koliko puta? Koliko puta?

Na kraju je ipak slavio

Janowicz poludio na terenu: Koliko puta? Koliko puta?

Adnan Beganović

Duel 2. kola Australian Opena između poljskog tenisera Jerzyja Janowicza i Indijca Somdeva Dewarmana obilježili su ispadi Poljaka.

Naime, u tie-breaku prvog seta pri vodstvu poljskog tenisera 9:8 jedna sumnjiva loptica njegovog protivnika dosuđena je kao dobra. Nakon toga Poljak je eksplodirao.

"Koliko puta? Koliko puta?", uzvikivao je Janowicz, a malo potom  je pao na koljena i pljunuo na liniju.

Nakon toga se uputio u raspravu sa glavnom sutkinjom, a na press konferenciji koja je upriličena odmah poslije meča je izjavio:

"Nekad ne možete kontrolirati emocije. Poludio sam, a malo kasnije sam se smirio. Ponekad imam problema sa kontrolisanjem emocija, no radim na tome".

Na kraju dodajmo da je poljski teniser slavio sa 3:2 po setovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.