Japanske selekcije neće u Katar i Kuvajt

Iz sigurnosnih razloga nakon ubistva dvojice Japanaca

Japanske selekcije neće u Katar i Kuvajt

Japanska stolnoteniska reprezentacija odustala je od nastupa na turnirima Svjetskog toura u Kuvajtu i Kataru iz sigurnosnih razloga nakon što su islamisti pogubili dvojicu Japanaca.

"Zbog nastale situacije odustali smo od nastupa na turnirima u Kuvajtu i Kataru. Sigurnost naši igrača nam je najvažnija," poručili su iz Japanskog stolnoteniskog saveza. Kuwait Open počinje naredne sedmice, dok Qatar Open starta 17. februara. Islamska država je koncem siječnja objavila na internetu snimku na kojoj japanski talac Kenji Goto drži fotografiju obezglavljenog Japanca Haruna Yukawe. Nekoliko dana kasnije militanti Islamske države objavili su da su pogubili i drugog japanskog taoca, novinara Kenjija Gotoa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.