Jasmina Tinjić okončala nastup u kineskom Quanzhouu

Poraz u 2. kolu

Jasmina Tinjić okončala nastup u kineskom Quanzhouu

Jasmina Tinjić, najbolja bh. teniserka, završila je svoj nastup na ITF turniru Quanzhou (Kina), koji se igrao za nagradni fond od 50.000 dolara.

Tinjić je u 2. kolu poražena od domaće igračice Ying-Ying Duan rezultatom 6:3, 6:4. Inače, Kineskinja je 204 igračica svijeta, a svojevremeno je bila blizu Top 100, a meč je dobila zahvaljujući činjenici da je napravila manje grešaka.

"U oba seta sam imala svoje prilike za brejk, ali ih nažalost, nisam iskoristila. Presudile su moje greške kod prvog servisa, a igračica kao što je Duan, sve je kaznila", kazala je Jasmina Tinjić, koju sada očekuje turnir u Egiptu, u Sharm el Sheikhu.

"Nisam ostvarila cilj, koji sam zacrtala, na što je uticalo niz detalja. Sada me čeka Egipat, gdje želim popraviti dojam", kazala je Tuzlanka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.