Jasmina Tinjić u finalu kvalifikacija WTA turnira u Gasteinu

Pobjeda za Tinjić

Jasmina Tinjić u finalu kvalifikacija WTA turnira u Gasteinu

Midhat Šljivak

Bosanskohercegovačka teniserka Jasmina Tinjić plasirala se u finale kvalifikacija na WTA turniru u austrijskom Gasteinu nakon što je savladala njemačku teniserku Kristinu Barrios sa 2:1 po setovima 5:7, 7:5, 6:2.

Barrios je došla do osavajanja prvog seta sa 7:5 nakon što je napravila odlučujući break u 12 gemu, da bi žestoko krenula i u drugom setu, u kojem je imala vodstvo od 4:1. Ipak, u drugom setu je Jasmina uspjela da se vrati, te je ona osvojila drugi set sa 7:5.

Tinjić je sa psihološkom prednošću ušla u treći set, koji je na kraju i dobila ubjedljivo sa 6:2, te je prošla u finale turnira gdje će igrati sa bugarskom teniserkom Diom Evtimovom.

WTA Gastein kvalifikacije:

Tainjić - Barrios 2:1 (5:7, 7:5, 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.