Jelena Dokić: Otac me je zlostavljao

Jelena Dokić: Otac me je zlostavljao

Australska teniserka Jelena Dokić izjavila je da je otišla od porodice  prije devet godina kako bi izbjegla fizičko zlostavljanje koje je nad njom provodio njen otac Damir.

Ova 26-godišnja teniserka  je za "Sydney Morning Herald" rekla da ima "dosta sreće što sada može biti ovdje", nakon turbulentnog porodičnog života, odlaska iz Australije i povratka u domovinu poslije prekida odnosa sa ocem, bivšim bokserom i beogradskim taksistom.

"Meni je bilo puno gore nego bilo kome drugom na turnirima", izjavila je Dokić. "Kada prolazite takve stvari igranje teniskog meča je dosta lako", dodala je.

Dokić, koja još uvijek nije u odnosima sa ocem, predstavljala je Australiju na olimpijskim igrama 2000. u Sydneyu. Godinu nakon toga otišla je iz Australije sa ocem u Srbiju.

Prije tri godine vratila se u Australiju gdje je došla do četvrt finala Australian Opena nakon što je dobila "wild-card".

Dokić, polufinalistica Wimbledona 2000., bila je svjetski broj četiri dvije godine nakon toga. Trenutno je 31. na ATP listi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.