Jelena i Ana prošle među osam

Victora Azarenka odustala zbog povrede

Jelena i Ana prošle među osam

M. Maksimović

Viktoria nije izdržala. Nakon 17 uzastopnih pobjeda, prva igračica svijeta Bjeloruskinja Victoria Azarenka se povukla sa turnira u Dubajiu.

Još u polufinalu Dohe Victorija je tražila pomoć zbog povrede skočnog zgloba, ali je izdržala do kraja. Do turnira u Dohi. Sada ostaje pitanje ko će iskoristiti odustajanje najbolje.Casey Dellacqua je dobila priliku, ali je Julia Goerges bila neumoljiva.

 Niti u ostalim mečevima bilo previše uzbuđenja.Samo je jedan otišao u tri seta. Onaj u kojem je Australka Stosur, finalistica Dubajia pobjedila Čehinju Safarovu 6-1, 6-7 (5), 6-1.Plasman dalje su osigurale Jelena Janković i Ana Ivanović. Janković je bila sigurna protiv Flavie Pennette, dok je Ivanovića prošla Mariju Kirilenko.

 Rezultati 2.kolo:
Julia Goerges (Njem) - Casey Dellacqua (Aus) 6-0, 6-2
Daniela Hantuchova (Svk) - Peng Shuai (Kin) 7-5, 6-2
Caroline Wozniacki (Dan,3) - Simona Halep (Rum) 6-2, 6-3
Ana Ivanović (Srb) - Marija Kirilenko (Rus) 6-2, 7-6 (4)
Jelena Janković (Srb,8) - Flavia Pennetta (Ita) 6-4, 6-2
Samantha Stosur (Aus,4) - Lucie Safarova (Češ) 6-1, 6-7 (5), 6-1
Agnieszka Radwanska (Polj,5) - Shahar Peer (Izr) 7-5, 6-4
Sabine Lisicki (Njem) - Iveta Benešova (Češ) 6-3, 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti