Jelena izborila Australian Open
Jelena najavljuje povratak

Završene kvalifikacije za AO Open

Jelena izborila Australian Open

M. Maksimović

Jelena Dokić i Colin Ebelthite su izborili nastup na prvom Grand Slam turniru sezone Australian Openu.
U kvalifikacijama, Jelena je ostvarila pet pobjeda dok je samo jednom poražena i to upravo od Monike Wejnert u drugom kolu grupne faze kvalifikacija.

Jelena je danas uzvratila te je izborila nastup na Australian Openu nakon pobjede u tri seta 6-7(3),7-5, 6-3. U svojoj karijeri Jelena je osvojila pet WTA turnira u singlu dok je u konkurenciji parova dohvatila četiri naslova.

Trenutačno je 179. igračica na WTA listi, a u svojoj karijeri je prošla put pod igračice koja je
2002. godine bila 4.na WTA listi, do igračice koja je četiri godine kasnije bila 621.Do sada je na Australian Openu upisala šest nastupa, četiri puta je poražena u prvom kolu, jednom 1999. godine je igrala treće kolo.

Kod tenisera je na kraju slavio  Colin Ebelthite koji je imao dosta sreće u grupnoj fazi takmičenja.
U drugom kolu je poražen od Josepha Siriannia, a u trećem mu je predao Andrew Thomas. U četvrtfinalu je Colin Ebelthite pobjedio Petera Luczaka 6-4, 6-2, pa u polufinalu Marka Matoševića 6-4 6-4.

U današnjem finalu Ebelthite je u četiri seta nadigrao Sama Grotha 1-6 7-6 6-4 6-4. Colin Ebelthite do sada u karijeri nije nastupao na Australian Openu, a trenutačno je 254. igrač svijeta

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.