"Još je rano pričati o Danskoj"

Amer Delić nakon pobjede nad Estonijom:

"Još je rano pričati o Danskoj"

M. Maksimović

Amer Delić je danas s 3:0 u setovima savladao finskog tenisera Jurgena Zoppa i odveo našu tenisku reprezentaciju na megdan Danskoj.

Delićeva pobjeda donijela je našim teniserima prolaz protiv Estonije u 2. kolu Euroafričke zone Davis Cupa, te ćemo za prolazak u I zonu morati savladati Dance koji su danas, rezultatom 3:2, savladali Latviju.

"Da smo bolje planirali sigurno ne bi smo ovako stvari posložili. Ovo je poseban osjećaj, to sam već ponovio bezbroj puta jer sam igrao pred svojom familijom, prijateljima, navijačima i hvala im za sjajnu atmosferu. Nisam dobro počeo meč, mučio sam se na svom servisu, Zopp je dobro igrao, ali sam se izvukao u tie break i naravno da je nakon toga bilo lakše", rekao nam je Delić, dodavši:

"Osjetio se umor jer ipak je ovo Davis Cup. Igrali smo nekoliko teških mečeva, ali je na kraju ispalo kako smo priželjkivali. O Danskoj je rano pričati, vidjet ćemo u kakvom sastavu će igrati i na kojoj podlozi, ali nismo bez šansi. Imamo jednu sjajnu ekipu, i rekao bih da imamo veće šanse nego što smo imali u Portugalu prošle godine", kaže Amer koji već večeras leti za Zagreb, nakon toga iz Pariza za San Francisco i već je u srijedu ponovo na Challenger turniru u Kaliforniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.