Jugić-Salkić bolja od Floris

ITF u La Marsi

Jugić-Salkić bolja od Floris

Bosanskohercegovačka teniserka Mervana Jugić-Salkić savladala je u drugom kolu ITF turnira u La Marsi u Tunisu Italijanku Annu Floris.   

Bh. teniserka pobijedila je prvu nositeljicu turnira vrijednog 25.000 dolara s 6:4, 6:0. U četvrtfinalu će odmjerit snage s Tunižankom Ons Jabeur. 

 

Jugić-Salkić je uspješna i u konkurenciji dublova. U paru s Austrijankom Sandrom Klemenschits izborila je plasman u polufinale, nakon pobjede u četvrtfinalu nad španskom kombinacijom Cavalle-Reimers/ Cervera-Vazquez sa 6:1, 7:6 (4). 

 

Kombinaciju Jugić-Salkić/Klemenschits u polufinalu turnira očekuje meč protiv švicarsko-slovenačkog para Perrin/Zec-Peškirič.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.