Jugić-Salkićeva sigurna i u dublu
Mervana Jugić-Salkić sigurna u dublu

ITF turnir u Clearwateru

Jugić-Salkićeva sigurna i u dublu

Nakon što je izborila plasman u drugo kolo ITF turnira u singlu, u američkom gradu Clearwateru (Florida), koji se igra za nagradni fond od 50.000 dolara, Mervana Jugić-Salkić, naša najbolje plasirana teniserka, očekivano je isti uspjeh ostvarila i u dublu.

Jugić-Salkićeva i Ruskinja Ekaterina Bychkova na startu turnira su bile bolje od argentinsko-američke kombinacije Jorgelina Cravero/Riza Zalameda rezultatom 2:0 (6:4, 6:0), a u četvrtfinalu ih čeka teži zadatak s obzirom da će im protivnice biti druge nositeljice Čehinja Lucie Hradecke i Michaela Pastikova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.