Kada Zverev prestane da se svađa sa sudijama i lomi rekete, možda i bude nešto od njega

Nijemac ispao u 3. kolu AO od Chunga

Kada Zverev prestane da se svađa sa sudijama i lomi rekete, možda i bude nešto od njega

Njemački teniser i četvrti reket svijeta Alexander Zverev eliminisan je sa Australian Opena nakon što ga je pobijedio Koreanac Hyeon Chung sa 3:2 u setovima. 

Zverev je veoma talentovan teniser koji idalje ima samo 20 godina, ali ukoliko nastavi ponavljati današnje ponašanje, vjerovatno neće uspjeti iskoristiti puni potencija. Danas je Zverev više ličio na amaterskog tenisera koji se ne zna kontrolisati i koji se više orijentisao na diskusiju sa sudijom i supervizorom, nego na igranje tenisa.

Da je Nijemac uložio energije na sam meč koliko je uložio na razbijanje reketa, možda bi sada i čekao Novaka Đokovića u osmini finala, a ovako se pakuje da ide kući.

Zverevov katastrofalan pristup ne treba umanjiti pobjedu sjajnog korejskog tenisera koji je demonstrirao veoma lijep tenis i više nego zasluženo se plasirao uz osminu finala gdje bi protiv Đokovića (ukoliko Novak prođe) trebao igrati najveći meč svoje karijere.

Koreanac je slavio sa 5:7, 7:6 (3), 2:6, 6:3 i 6:0, a meč je trajao ukupno tri sata i 25 minuta. Osim sjajnog Koreanca dalje su prošli Mađar Fucsovics koji je izbacio Argentinca Kickera i Fabio Fognini koji je porazio Francuza Benneteaua. Naravno, kao što smo već i pisali, nešto ranije su svoj plasman u osminu finala ovjerili Amerikanac Sandgren i Austrijanac Thiem koji će igrati međusobni duel.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi