Kako su svjetski mediji vidjeli pobjedu Džumhura?

Velika pobjeda bh. tenisera

Kako su svjetski mediji vidjeli pobjedu Džumhura?

Edmir Škorić

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur priredio je pravu senzaciju u prvom kolu ATP turnira iz serije 500 u Dubaiju.

Džumhur se suprostavio trećem igraču svijeta, Stanu Wawrinki, na najbolji mogući način. 

Iako smo se potajno nadali da će Damir biti ravnopravan u duelu sa švicarskom majstorom, naš teniser je u dva seta došao do pobjede. Slavio je sa 7:6, 6:3 i, uz onu predaju Rafe Nadala, ovo mu je daleko najveća pobjeda u karijeri.

Pobjedom karijere bh. teniser je uspio doći do osmine finala ovog ATP turnira iz serije 500, a u narednom meču dočekat će 36. tenisera svijeta, Španca Marcela Granollersa.

Svjetski mediji pišu danas o magičnoj pobjedi Džumhura, naravno iznenađeni što branitelj naslova odlazi kući već nakon prvog dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi