Kanadski okršaj pripao Raonicu, čeka Nadala ili Đokovića

ATP Montreal

Kanadski okršaj pripao Raonicu, čeka Nadala ili Đokovića

Edmir Škorić

Kanadski polufinale između Miloša Raonica i Vaseka Pospisila pripao je 11. igraču svijeta koji je na kraju slavio sa 6:4, 1:6, 7:6...

Po prvi put u polufinalu nekog ATP turnira iz Masters serije 1000 sastali su se dvojica Kanađana i po prvi put će jedan Kanađanin igrati finale jednog ovako jakog turnira.

Na tvrdoj podlozi u Montrealu Raonic je, očekivano, izbacio Pospisila, jednu od senzacija turnira. Raonic je bio prisebiniji, hladniji i mirnije ruke u tie-breaku odlučujućeg seta i očekuje ga sutra finale protiv Novaka Đokovića ili Rafaela Nadala.

Raonic je napravio break u petom gemu prvog seta i to je bilo presudno. Pospisil puno bolji u drugom setu. Nakon uvodnog servis-gema pravi break, pa zatim još jedan kod rezultata 4:1 i na kraju s ubjedljivih 6:1 završava set.

Odlučujući set dosta neizvjestan. Obojica tenisera bili su oprezni i puno pažnje pridavali svom servisu. Nije bilo breaka, pa je u tie-breaku odlučivan finalista. Tu je bilo previše razmijenjenih breakova. Prvo Raonic dolazi do dva mini-breaka i vodi sa 3:0, ali uzvraća istom mjerom Pospisil. 

Raonic je uspio napraviti još tri mini-breaka i za Pospisila je poraz bio neminovnost. 

ATP Montreal, polufinale:

Raonic (11) - Pospisil 6:4, 1:6, 7:6(4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.