Karlović i Čilić u četvrtfinalu
Marin Čilić uspješan u osmini finala

ATP turnir Chennaiju

Karlović i Čilić u četvrtfinalu

Hrvatski teniseri Ivo Karlović i Marin Čilić plasirali su se u četvrtfinale ATP turnira u Chennaiju.
Karlović, koji je postavljen za četvrtog nositelja, u 2. kolu je sa laganih i veoma ubjedljivih - 6:1 i 6:4) savladao Čeha Ivu Minara za samo 53 minute igre.

Za plasman u polufinale snage će odmjeriti sa Indijcem Somdevom Devvarmanom, jednim od najprijatnijih iznenađenja koji je u 2. kolu izbacio petog nositelja Španca Carlosa Moyu.

Čilić je još lakše stigao među osama najboljih. Igrač sa bh. prostora (rođen u Međugorju) sa 6:0 i 6:4 nadigrao je Uzbekistanca Denisa Istomina, a protivnik u četvrtfinalu biće mu Srbin Janko Tipsarević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.