Karlović kod dr. Housea

Div sa Šalate na operaciji Ahilove tetive

Karlović kod dr. Housea

Ivo Karlović ove sezone zbog povrede Ahilove tetive igra ispod svojih mogućnosti. Div sa Šalate je odlučio riješiti taj problem i otišao je u Finsku na operaciju kod specijaliste za takve vrste povreda.

Karlović je prije dva dana otkazao nastup na Croatia Studena Openu u Umagu i odmah se zaputio u finski grad Turku gdje će ga operisati dr. Sakari Orava, jedan od najpoznatijih doktora iz ove oblasti. Operisao je Beckhama, Guardiolu, Deschampsa, Gebreselassiea, Merlene Ottey, a nadimak dr. House dovoljno govori o njemu.

Ivo Karlović, kao i Srđan Matijašević, službeni doktor hrvatske Davis Cup reprezentacije se nadaju kako će Ivo vrlo brzo biti onaj stari, te da povreda ne bi trebala ostaviti ozbiljniji trag na njemu. Dr. Matijašević je istakao i da za Ivu bolje bilo da je ranije odradio operaciju.

„Nema razloga da tako ne bude. S obzirom na njegov stil igranja, vjerujem da je pred njim još nekoliko uspješnih sezona. Za Ivu bi to bila bolja opcija, jer bi sada već bio u procesu rehabilitacije. Međutim, on je odlučio liječiti se konzervativnim putem, potražiti pomoć kod dr. Peharca, a sve u nastojanju da pomogne reprezentaciji u meču sa Srbijom. Tu je pokazao nevjerojatnu želju, radili smo terapije i prije meča, ali nije bilo nikakve šanse da zaigra”, rekao je za Jutarnji list dr. Matijašević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.