Karlović namučio Isnera, Hewitt prošao Hernycha

ATP Newport

Karlović namučio Isnera, Hewitt prošao Hernycha

Edmir Škorić

Koliko su sjajni serviseri Ivo Karlović i John Isner pokazali su u međusobnom okršaju u četvrtfinalu ATP turnira u američkom Newportu. 

Karlović je poražen od Isnera, a nijedan teniser nije uspio napraviti break niti doći do break-lopte. I jedan i drugi su uspješno realizirali svoje servise, ali je Isner bio uspješniji u tie-breakovima oba seta.

Bio je ovo njihov četvrti međuosbni duel i sada su izjednačeni u pobjedama (2:2). U ta četiri duela odigrali su njih dvojica čak sedam tie-breakova! Isner u polufinalu igra protiv Australca Lleytona Hewitta, koji je bio bolji od Čeha Jana Hernycha.

Iskusni Hewitt izgubio je prvi set u tie-breaku, ali onda na startu drugog pravi break, no nije ga uspio potvrditi. Ipak, u petom gemu Hewitt dolazi do novog breaka, a ovaj put je uspio isti zadržati i na kraju drugi set dobiti sa 6:4.

Hernych je bio potpuno nemoćan u trećem setu, pa je Hewitt sa dva napravljena breaka na kraju slavio sa 6:2. U drugom polufinalu turnira u Newportu sastaju se Francuz Nicolas Mahut i Amerikanac Michael Russell.

ATP Newport, četvrtfinale:
Isner - Karlović 7:6(3), 7:6(3)
Hernych .- Hewitt 7:6(4), 4:6, 2:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.