Karlović prešao brojku od 10.000 aseva

Karlović piše povijest tenisa

Karlović prešao brojku od 10.000 aseva

M. Šljivak

Hrvatski teniser Ivo Karlović iznenađujuće je savladao Miloša Raonića u drugom kolu ATP Mastersa u Montrealu.

On je slavio sa dva puta po 7:6, a u ovom meču je Div sa Šalate prešao brojku od 10.000 aseva u karijeri.

Nakon meča s Raonićem, Karlović je došao do 10.004 asa, a ispred njega je po broju servisa samo legendarni Goran Ivanišević, koji je u karijeri ostvario 10.183 as servisa.

Ipak, Karlović ima impresivniju statistiku od Ivaniševića. Goran je do 10.183 asa stigao u 895 mečeva, dok je Ivo do brojke od preko 10 hiljada stigao nakon samo 527 mečeva.

Također, Karlović ima prosjek od 19 aseva po meču, a kako servira ne sumnjamo da će već za nekoliko mjeseci postati najbolji server svih vremena.

"Jako bih volio srušiti rekord, jer tako bih ušao u tenisku povijest. Ivanišević više nije puno ispred mene i mislim da ga mogu srušiti do kraja godine. Mogao bih to uspjeti i na US Openu, ali definitivno ove godine", rekao je Karlović

Do rekorda Gorana Ivaniševića dijele ga još 179 asa, a od teniske povijesti ga dijeli svega još nekoliko mečeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.