Odmjerenim bekhend udarcem do prvog polufinala na Grand Slam turnirima

Kasatkina bolja od svoje zemljakinje

Odmjerenim bekhend udarcem do prvog polufinala na Grand Slam turnirima

Edmir Škorić

Daria Kasatkina izborila je svoje prvo polufinale Grand Slam turnira u srijedu pobjedom 6:4, 7:6 (7/5) nad Ruskinjom Veronikom Kudermetovom.

25-godišnja Kasatkina, rangirana na 20. mjestu WTA liste, suočit će se s prvim teniserkom svijeta Igom Swiatekom ili Jessicom Pegulom u polufinalu, ali sam dolazak u tu fazu Roland Garrosa za nju je historijski uspjeh.

Bez izgubljenog seta dobila je svoju zemljakinju iz Rusije, a napetost kod Kudermetove je bila i više nego evidentna sa 50 napravljenih neiznuđenih pogrešaka i morala je da spašava 12 od 17 brejk lopti.

"Moglo se vidjeti da je meč bio jako nervozan i napet, posebno tie-break", rekla je Kasatkina, bivša juniorska prvakinja u Parizu.

"Posljednjih nekoliko poena bilo je super. Sretna sam na kraju što sam ja pobijedila. Sretna sam naravno zbog prvog mog polufinala na GS turnirima. Moj boks je bio prilično nervozan, posebno na kraju, ali sada mogu da se opuste i uživaju", kazala je Kasatkina.

25-godišnjoj Kudermetovoj trebao je medicinski timeout pri 5:6 u drugom setu i borila se za spašavanje četiri meč lopte u tiebreaku. Kasatkina je, međutim, osigurala pobjedu u svojoj petoj meč lopti zahvaljujući slatko odmjerenom bekhend udarcu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi