Kei Nishikori odustao od Australian Opena: Nisam se oporavio

Japanac propušta prvi Grand Slam sezone

Kei Nishikori odustao od Australian Opena: Nisam se oporavio

Japanski teniser Kei Nishikori je saopštio da neće nastupati na Australian Openu, koji zvanično počinje 20. januara 2020. godine.

Naime, Japanac se nije oporavio od operacije lakta koja je obavljena krajem oktobra ove godine. Odmah je bilo jasno da Nishikori neće igrati do kraja 2019., ali se nadao da će se oporaviti na vrijeme za otvoreno prvenstvo Australije.

"Zajedno sa svojim timom sam donio ovu odluku jer još nisam 100% spreman da se takmičim na najvišem nivou. Ovu odluka nije donesena lako jer je Australija jedno od mjesta na kojima najviše volim igrati. Nastaviću da radim kako bih se što prije vratio. Hvala na podršci", poručio je Nishikori.

Inače, Nishikori, koji je trenutno 13. teniser svijeta, je četiri puta dolazio do četvrtfinala Australian Opena.

Nishikori nije igrao od poraza od australijskog tenisera Alexa de Minaura u trećem kolu US Opena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi