Kevin Anderson osvojio egzibicioni turnir u Abu Dhabiju

U finalu pobijedio Roberto Bautistu-Aguta

Kevin Anderson osvojio egzibicioni turnir u Abu Dhabiju

Južnoafrikanac Kevin Anderson osvojio je danas egzibicioni turnir u Abu Dhabiju nakon što je u finalu pobijedio Španca Roberto Bautistu-Aguta sa 2:0 u setovima.

14. teniser svijeta je na početku turnira pobijedio Carreno-Bustu sa 2:0 u setovima, da bi kasnije istim rezultatom porazio i Austrijanca Dominica Thiema.

U današnjem finalu mu nije bilo tako jednostavno, a u cijelom meču su viđena samo tri brejka.

Prvo je Anderson u prvog gejmu napravio brejk i do kraja seta čuvao svoj servis, pa je slavio sa 6:4. U drugom setu viđena je daleko veća borba,a oba tenisera su napravila po jedan brejk i otišlo se u taj brejk. Tamo se bolje snašao Južnoafrikanac koji je slavio sa 7:1 i osvojio turnir.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi