Keys razbila Vandeweghe za finale

Ubjedljiva pobjeda u dva seta

Keys razbila Vandeweghe za finale

Madison Keys je u drugom polufinalu US Opena na veoma ubjedljiv način stigla do pobjede nad Coco Vandeweghe rezultatom 2:0.

U duelu dvije Amerikanke, Keys je nakon jednog sata i osam minuta igre slavila sa 2:0, a svojoj protivnici je na cijelom meču prepustila samo tri gema.

Keys je u prvom setu slavila sa 6:1, ali je lako mogla do njegovog osvajanja i bez izgubljenog gema. Keys je imala 5:0, a Vandeweghe je svoj prvi gem na meču osvojila tek kada je smanjila na 5:1, ali to je bilo sve od nje.

I u nastavku meča, ista slika na terenu. Nakon što je Vandeweghe povela sa 1:0, Keys je vezala pet uzastopnih gemova i povela sa 5:1. U osmom gemu, 16. teniserka svijeta je iskoristila prvu meč loptu i došla do pobjede.

Madison Keys će se u finalu US Opena sastati sa Sloane Stephens.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi