Pobijedila maratonski meč pa završila u kolicima: Ostala bez svijesti, a odjednom šokantan vrisak

Uznemirujuća scena na Roland Garros

Pobijedila maratonski meč pa završila u kolicima: Ostala bez svijesti, a odjednom šokantan vrisak

Admin Čaušević

U maratonskom meču drugog gola Roland Garrosa Kiki Bertens je poslije duže od tri sata igre uspjela pobijediti Saru Errani. Bilo je 7:6; 3:6; 9:7. 

Nakon što je u odlučujućem setu uspjela slaviti na razliku Bertens doslovno nije mogla da hoda pa su organizatori bili primorani da donesu invalidska kolica.

Nizozemsku teniserku su na kraju do svlačionice sporveli na kolicima, a prava drama je uslijedila kada joj je fizioterapeut pokušao pomoći.

Bertens je počela da vrišti od bolova, ali se ubrzo ipak smirila.

Inače, Bertens je tokom meča doživjela čak dvije povrede. Prvo noge, zatim i desne ruke, a Errani je svoju rivalku optuživala da je lažirala povredu.

[twitter]https://twitter.com/bvbgurrrl/status/1311295937986220032[/twitter]

Kada je meč završen Italijanka je opsovala prema Bertens i samo se zaputila u svlačionicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti