Kim Clijsters po treći put najbolja na kraju
Zaslužena nagrada

Belgijanka je osvojila završni turnir

Kim Clijsters po treći put najbolja na kraju

M. Maksimović

Kim Clijsters je po treći put u svojoj karijeri osvojila završni turnir osam najboljih teniserki.U velikom finalu WTA Championshipa, Clijsters je sa 6-3,5-7,6-3 pobjedila broj jedan sa WTA liste Carolinu Wozniacki. Ovo je peti naslov ove godine za Belgijanku, 40.u karijeri, treći na završnom turniru.

Još 2002.godine Clijsters je u finalu pobjedila Serenu Williams,godinu kasnije Amelie Mauresmo, do trećeg naslova je došla najteže. Kao što se i moglo očekivati finale je ponudilo sjajan tenis.Clijsters je krenula sa 2-0, Wozniacki brzo odgovorila za 2-2, ali je opet Belgijanka sa breakom otišla na 4-2, 5-3, ovaj put se Wozniacki nije vratila.
U drugom setu je Clijsters krenula još bolje, sa breakom je došla do velikih 4-1, ali se Wozniacki nije predala, sa jednim breakom se vratila u život Wozniacki je uhvatila priključak na 4-4, kod 5-5 je drugim breakom dobila set. U trećem imamo break na break, a novi koji će se pokazati kao presudni dolazi u šestom gemu. Za razliku od prva dva seta, prednost u trećem Clijsters nije ispustila.


Rezultat finala:
Kim Clijsters (Bel,3) - Carolina Wozniacki (Dan,1) 6-3,5-7,6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.