Kim Clijsters "pomela" Veru Zvonarevu

US Open

Kim Clijsters "pomela" Veru Zvonarevu

Adnan Beganović

Kim Clijsters odbarnila je naslov na US Openu. U finalnom meču Belgijanka je lakše od očekivanog svladala Veru Zvonarevu (6:2, 6:1).

Nakon što je u polufinalu teško došla do trijumfa nad Venus Williams, u finalnom duelu Clijsters je dominirala i na kraju je sasvim zasluženo došla do 3. titule na US Openu.

Početak meče imao je malu dozu neizvjesnosti, no nakon 2:2 u prvom setu Clijsters je osvojila sedam uzastopnih gemova i pitanje pobjednika bilo je rješeno.

"Uvijek je čast vratiti se na mjesto gdje ste igrali dobro i gdje ste pobjeđivali. Ja sam znala da ukoliko pružim sve od sebe da sam sposobna pobijediti najbolje teniserke", rekla je nakon meča Clijsters, dok je Zvonareva izjavila:

"Velika je čast za mene bila igrati u finalu US Opena. Kim je odigrala jako dobar meč i niti u jednom momentu nije mi pružila priliku za povratak iako sam dala sve od sebe".

US Open, finale:
Clijsters - Zvonareva 6:2, 6:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.