Kim definitivno odustala od Wimbledona
Clijsters nikada nije osvojila Wimbledon

Povreda zgloba je očito jača

Kim definitivno odustala od Wimbledona

M. Maksimović

Druga tenisarka svijeta Belgijanka Kim Clijsters (28) otkazala je nastup na trećem Grand Slam turniru sezone Wimbledonu zbog povrede zgloba.Vlasnica četiri Grand Slam titule povrijedila se u aprilu plešući na vjenčanju svog bratića, a potom je povredu obnovila na WTA turniru u nizozemskom Rosmalenu koji se igra ove sedmice.

''Tužna sam i frustrirana što neću igrati u Wimbledonu. Uvijek sam obožavala atmosferu na tom turniru. Nažalost, povreda me zaustavila i sada me očekuje nekoliko sedmica pauze, izjavila je bivša broj jedan.

Kim Clijsters je tri puta slavila na US Openu (2002., 2003. i 2010.), te jednom na Australian Openu (2011.). Na Wimbledonu je dva puta stigla do polufinala (2003. i  2006.), no oba puta je izgubila. Prvi put od Amerikanke Venus Williams, a drugi put od zemljakinje Justine Henin Hardenne.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.