Ko će u finale prvog Grand Slama sezone?

Spektakl u najavi

Ko će u finale prvog Grand Slama sezone?

Australian Open polako ulazi u samu završnicu.

U naredna dva dana na programu su polufinalni mečevi u obje konkurencije.

Prva sedmica obilovala je iznenađenjima, pa su takmičenje mnogo ranije završila dva najbolja tenisera Andy Murray i Novak Đoković, dok su u ženskoj konkurenciji neugodno iznenadile Angelique Kerber, Agnieszka Radwanska i Simona Halep.

Kod muškaraca plasman u polufinale izborili su Švajcaraci Roger Federer i Stan Wawrinka te Španac Rafael Nadal i Grigor Dimitrov iz Bugarske.

Švajcarski okršaj ujedno će nam donijeti i prvog finalistu Australian Opena.

Federer i Wawrinka do sada su 21 put ukrštali rekete, a daleko uspješniji je bivši broj jedan sa čak 18 trijumfa.

Posljednji put igrali su na Završnom turniru u Londonu 2015. godine i tom prilikom slavio je Roger sa 7:5, 6:3.

Ipak, i pored ovih statističkih podataka koji mu idu u prilog, sigurno je da Federer u sutrašnjem okršaju (09.30 časova) neće biti apsolutni favorit. Razloga je nekoliko, a svakako treba istaći da je Wawrinka u posljednjih par godina dosta unapredio svoju igru i da u završnicama najvećih turnira izgleda impresivno, kako igrački tako i mentalno. Wawrinka je 2014. osvojio trofej u Melbourneu savladavši u finalu Rafaela Nadala i u zadnje vrijeme pruža sve bolje partije na tvrdoj podlozi, a da li će to biti dovoljno protiv četvorostrukog osvajača Australian Opena, ostaje nam da vidimo.

Drugi polufinalni susret takođe bi nam trebao ponuditi dosta uzbuđenja.

Rafa Nadal polako ulazi u svoju prepoznatljivu formu, dok Grigor Dimitrov ne zna za poraz u 2017. godini. Na startu sezone osvojio je turnir u Brisbaneu, a na putu do polufinala izgubio je samo dva seta, jedan manje od Španca.

Nadal i Dimtrov odigrali su osam međusobnih mečeva, od kojih je sedam pripalo španskom teniseru. Posljednji put slavio je Dimitrov i to na turniru u Pekingu prošle godine (6:2, 6:4).

Polufinalni okršaj Nadala i Dimitrova na programu je u petak od 09.30 časova po srednjeevropskom vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi