Ko su Hyeon Chung i Tennys Sandgren?

Predstavljamo tenisere koji večeras igraju četvrtfinale AO

Ko su Hyeon Chung i Tennys Sandgren?

Južnokoreanac Hyeon Chung i Amerikanac Tennys Sandreg najčešća su tema teniskih krugova posljednjih dana i to sa razlogom. Njih dvojica će za nekoliko sati odigrati četvrtfinale Australian Opena iako su mnogi u ovom dijelu žrijeba očekivali dvoboj između Dominica Thiema i Novaka Đokovića.

Naravno, u igri za jedno od ova dva mjesta u četvrtfinalu bio je i osvajač titule od prije četiri godine Stan Wawrinka, ali je i njega, baš kao Thiema izbacio sjajni američki teniser.

Ko je Sandreg?

Kada pogledamo njegovu statistiku kroz karijeru, zaista zvuči nevjerovatno da je on stigao do četvrtfinala Grand Slama, ali Sandgren je to uradio na zaista impresivan način i potpuno je zasluženo tu. Radi se o teniseru koji je igrao jako malo mečeva tokom karijere na najvećim turnirima, a na Grand Slamovima se pojavljivao nekoliko puta i što je jako zanimljivo nikada se, prije ovog turnira, nije plasirao ni u drugu rundu.

E sad, zamislite, jedan takav teniser je prije nekoliko dana prošao prvi put u karijeri prvo kolo Grand Slama i u drugom kolu izbaci Stana Wawrinku. Iako je Stan igrao čitav meč povrijeđen, niko ne može oduzeti Amerikancu sjajnu igru koju je prikazao. Ako se tu provukao zbog povrede Wawrinke, onda sigurno nije u osmini finala kada je izbacio Austrijanca Thiema koji se trenutno nalazi na 5. poziciji ATP liste.

Sandgren ima 26 godina i jedan je od klasičnih predstavnika američke škole tenisa sa sjajnim servisom i dobrim forhendom. U karijeri nikada nije osvojio nijednu titulu, a najbolji plasman na ATP listi mu je 85. pozicija iz novembra prošle godine.

Koreanski Novak Đoković

I Južna Koreja ima svog Novaka Đokovića i to u tijelu Hyeon Chunga. Mnogi smatraju da Chung igra preslikan Novakov tenis s početka karijere. Dakle, ima sjajan ritern, sa osnovne linije veoma rijetko gubi poene, sjajan je atleta i za njega nema izgubljenog poena. Ukoliko Chung bude u nastavku sezone i karijere prikazivao igru kao prije dva dana protiv Novaka, onda mu se smiješi blistava karijera.

Sigurno da će Koreanac večeras biti favorit protiv Amerikanca i zbog ATP liste. On je prije AO bio 58. teniser svijeta, a u dosadašnjem dijelu karijere osvojio je i jednu ATP titulu. Najbolji dosadašnji rezultat na Grand Slamovima bio mu je treća runda sa Roland Garrosa prošle godine.

Susret ove dvojice sjajnih tenisera trebao bi početi oko 3.00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi