Kod teniserki sve po planu
venus u žitom

Favoritkinje opravdale očekivanja

Kod teniserki sve po planu

M. Maksimović

Monotonija definitivno i kod teniserki, samo su za razliku od tenisera, ovdje svi mečevi završeni.
Samo je jedan meč završen u tri seta, svi ostali, njih šest u dva, s tim da nositeljice nisu imale niti jedan veći problem.

Sestre Williams su opet bile akciji, Venus opet u žutom, ne znamo da li je nešto bilo ispod ili ne, iako su već u drugom kolu pravljene Tv analize. Da li ima donjeg veša ili nema, ili u prevodu, da li je obukla gačice ili nije. Jedno je sigurno, Venus je u dobroj formi, a to je na svojoj kožo osjetila Casey Dellacqua, koja je čak i pružila dobart otpor, pogotovo u drugom setu koji je otišao do tie breaka.


Serena Williams je razbila Španjolku Suarez Navarro 6-0, 6-3. Imala je Serena 5-0 u prvom setu, nakon čega je stigao najčudniji gem u njenon karijeri.13 izjednačenja, šest spašenih break-lopti u gemu koji je trajao čak 23 minute. Gemu koji je značio set 6-0.

Francesca Schiavone također ide dalje, Agnieszka Radwanska je ugrabila četiri gema, Gisela Dulko protiv Zvonareve šest, a Tatiana Garbin tek dva protiv Bjeloruskinje Azarenka.



Rezultati 3.kolo:
Samantha Stosur (Aus,13) – Alberta Brianti (Ita) 6-4, 6-1
Venus Williams (USA, 6) – Caseyy Dellacqua (Aus) 6-1, 7-6(4)
Francesca Schiavone (Ita,17) – Agnieszka Radwanska (10) 6-2, 6-2
Serena Williams (USA.1) – Suarez Navarro (Špa,32) 6-0, 6-3
Victoria Azarenka (Bje,7) – Tatiana Garbin (Ita) 6-0, 6-2
Vera Zvonareva (Rus,9) – Gisela Dulko (Arg) 6-1, 7-5
Na Li (Kin,16) – Daniela Hantuchova (Slk,22) 7-5, 3-6, 6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije