Kohlschreiber ponovo slavio nakon pet godina

Nijemac je ponovio rezultat iz 2007.godine

Kohlschreiber ponovo slavio nakon pet godina

M. Maksimović

Philipp Kohlschreiber pobjednik ATP turnira u Munchenu.Prije pet godina, Philipp Kohlschreiber je pobjedio Mikhaila Youzhnyja, danas je savladao Marina Čilića 7-6 (8),6-3.

Meč je trajao sat i 48 minuta i tokom cijela meča, Nijemac je diktirao ritam i mogao je do pobjede doći puno ranije. U prvom setu je poveo sa 3-1, kod 4-2 je ispustio 0:30 na Marinov servis, nakon čega je Čilić zaograo puno bolje.Marin je poveo 5-4, na servis Kohlschreibera ispušta dvije nevezane set lopte.

U tie breaku puno preokreta. Prvo je Kohlschreiberispustio 3-0, odnosno 6-4, a onda mu se revanširao Marin sa još dvije ispuštene set lopte. Kod 8-8, Marin pravi dvije greške, Kohlschreiber osvaja set.

U drugom setu nije bilo toliko uzbuđenja, Kohlschreiber je sa breakom u šestom gemu sebi trasirao put prema četvrtom naslovu u karijeri. Osim dva trijumfa u Munchenu, Kohlschreiber je osvojio još Auckland i Halle.

Finale:
Philipp Kohlschreiber (Nje, 4) - Marin Čilić (Hrv, 3) 7-6(8), 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.