Kome je više do tenisa? "Nisam želio da umrem na terenu"

Pakao na US Openu

Kome je više do tenisa? "Nisam želio da umrem na terenu"

Edmir Škorić
Teme:

Visoke temperature u New Yorku otežavale su teniserima i neki su imali ozbiljne probleme.

Argentinac Leonardo Mayer kaže kako je mislio da će umrijeti na 40 stepeni. Čak četvorica tenisera su predala, među kojima i Mayer, koji je protiv Đerea gubio 2:1 u trenutku kada je rekao da je dosta.

"Imao sam toplotni udar, nisam želio da umrem na terenu. Jako je teško, gledao sam ljude kako leže nije bilo podnošljivo", rekao je Mayer.

Italijanski kvalifikant Stefano Travaglia predao je meč Hubertu Hurkaczu iz Poljske.

"Bilo je 36 ili 37 stepeni, ali na terenu je bilo i više. Bilo je puno vlage, stvarno je bilo jako teško i nadam se da će se do kraja turnira situacija malo stabilizovati i popraviti", rekao je Travaglia.

Franuskinja Alize Cornet je uslove u New Yorku opisala kao "noćnu moru". Dvadesetosmogodišnja teniserka je plakala na terenu, govorila ljekarima da će povratiti i osjećala je bol u glavi i kostima.

"Koristila sam led, između gemova sam pokušavala da se malo rashladim. Mislila sam da sam na plaži i da jedem margaritu", kazala je Caroline Wozniacki.

Dvostruka šampionka Wimbledona Petra Kvitova bila je sretna što je završila sa 6-4, 6-1 pobedom nad Yaninom Wickmayerom prije nego je "upeklo".

"Sretna sam što sam ranije igrala, definitivno. Znala sam da će biti jako vruće, ali nisam mogla niti zamisliti da će biti ovako".

Brojne su predaje jučer i danas, mada je rekord 12 predaja za jedan dan, a to je bilo prije tri godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi