Komšije, sve čestitke

Završena Davis Cup sezona

Komšije, sve čestitke

Reprezentacija Srbije po prvi put u povijesti osvojila je Davis Cup i podigla popularnu salataru.

Reprezentacija našeg istočnog susjeda odigrala je sjajno ove godine u jednom od najvećih sportskih takmičenja na svijetu, i sasvim zasluženo osvojila veliki trofej.

Reprezentacija u sastavu Novak Đoković, Janko Tipsarević, Viktor Troicki i Nenad Zimonjić nije imala premca ove godine. Nole je postao jedan od najkompletnijih igrača na svijetu, Zimonjić je ponajbolji igrač u dublovima, Tipsarević je postao konstanta, dok je Troicki odlučujućim poenom protiv Francuza pokazao da je postao veliki igrač.

Takva reprezentacija nije mogla pred onakvom publikom u opet prepunoj Areni izgubiti meč. Na kraju meča uslijedilo je, kao što je i obećano, šišanje. Prvi je na stolicu pod makaze sjeo predsjednik TS Srbije Slobodan Živojinović, a bez kose je ostao i 72-godišnji savjetnik Nikola Pilić, jedan od najvećih teniskih trenera na svijetu.

Iako je Srbija imala sjajan sastav, nema sumnje kako je bilo nekoliko reprezentacija, prije svih Španija, Rusija, SAD, koje su na papiru imale bolji sastav, ali su igrači selektora Gorana Obradovića još jednom pokazali da papirnati favoriti ne pobjeđuju uvijek.

Srbija će sljedeće sezone braniti naslov prvaka, ali će to biti jako težak zadatak. Ove godine je nekoliko reprezentacija igralo bez standarnih igrača ili bi neka zvijezda s vremena na vrijeme otkazala nastup zbog povrede ili nekog drugog razloga.

Sljedeće sezone, ukoliko Španija bude igrala sa Nadalom, Ferrerom, Verdascom, Švicarska sa Federerom, Rusija sa Davidenkom, Youzhnym, Argentina sa Nalbandianom, Del Potrom, SAD sa Roddickom, Blakeom, onda će biti jako teško.

Do naredne godine i nove sezone David Cupa navijači i igrači u Srbiji će s razlogom uživati, jer njihovi teniseri su na krovu svijeta. Neočekivano, ali sasvim zasluženo. Komšije, čestitke od srca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.