Korisnik Twittera izračunao brzinu leta loptice kojom je Novak pogodio sutkinju

Korisnik Twittera izračunao brzinu leta loptice kojom je Novak pogodio sutkinju

E. Škorić

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković sinoć je zbog jedne gluposti izbačen sa US Opena.

Đoković je krajem prvog seta diskvalifikovan jer je nehotice pogodio linijsku sutkinju, a mnogi su je kritikovali smatravši da glumi i da nije dobila tako jak udarac.

Incident je na društvenim mrežama izazvao veliku raspravu u kojoj su sudjelovali mnogi fanovi, ali i poznate osobe, a neki od njih branili su Srbina, dok su ga drugi napadali zbog njegovog poteza.

Ipak, jedan od korisnika Twittera izračunao je da je loptica išla brzinom od 130 km/h u trenutku kada ju je Novak ispalio ka sutkinju.

Mnogi su čestitali na proračunu, mada neki sumnjaju da brzina leta loptice nije mogla da bude veća od 100 km/h. U svakom slučaju, sutkinji nije bilo nimalo jednostavno primiti takav udarac u glavu, ali na kraju je najgore prošao Novak, koji se prerano oprašta od Grand Slama.

Top Komentari

user1597849779
Ah sto da sere cuj 130 pa nije serviro...
5 1
dinass
Da je loptica bila toliko brza sad bi joj klanjali dzenazu a Nole bi lezo ubistvo iz nehata
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi