Kraj Istominove bajke u Melbourneu
Foto: EPA

Poražen od Dimitrova u osmini finala

Kraj Istominove bajke u Melbourneu

Midhat Šljivak

Uzbekistanac Denis Istomin završio je svoju bajku na Australian Openu. On je danas u meču osmine finale poražen od bugarskog tenisera Grigora Dimitrova sa 3:1, po setovima 2:6, 7:6, 6:2 i 6:1.

Odigrao je Istomin odlično prvi set. Uspio je sjajnom igrom da osvoji prvi set sa 6:2, da bi u drugom setu propustio šansu da meč potpuno odvede u svoju korist. Dimitrov je u tie-breaku dobio ovaj dio igre sa 7:6, da bi Bugarin u ostatku meča potpuno dominirao.

Imao je Istomin problema i s povredom. Nije imao previše šanse protiv Dimitrova koji je na kraju lagano slavio pobjedu i plasman u četvrtfinale.

Protivnik u narednoj fazi takmičenja mu je Belgijanac David Goffin.

Australian Open, osmina finala:

Dimitrov - Istomin 3:1 (2:6, 7:6, 6:2 i 6:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi