Kraj sezone za Nicka Kyrgiosa

Australac zbog povrede završio sezonu

Kraj sezone za Nicka Kyrgiosa

S. Grebović

Nakon što je jučer predao meč našem Mirzi Bašiću u okviru Kupa Kremlja u Moskvi, Australac Nick Kyrgios je odlučio da tenisu kaže 'dosta', bar što se ove sezone tiče.

Povreda lakta je bila veća od želje za tenisom, tako da je 37. igrač na ATP listi Nick Kyrgios jučer odlučio da okonča sezonu.

"Odlučio sam da završim ovu sezonu, odem kući i krenem da se pripremam za 2019", poručio je australski teniser.

Ove sezone se mnogo više očekivalo od njega, mnogi su mu predviđali napad na top 10, ali to se na kraju nije desilo. Razlog tome su česte povrede, ali i njegovo po nekad neshvatljivo i nezrelo ponašanje na terenu. 

Dvadesettrogodišnji Kyrgios spada u grupu onih tenisera koji nekad i nisu pretjerano 'zagrijani' za igru, ali kada mu se igra onda možemo uživati u sjajnom tenisu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi