Kraj sna za Lučić-Baroni: Sestre Williams u finalu AO
Foto: EPA

Australian Open, polufinale

Kraj sna za Lučić-Baroni: Sestre Williams u finalu AO

M. Šljivak

Mirjana Lučić-Baroni nije uspjela da uđe u finale Australian Opena. Senzacija prvog Grand Slama sezone je u polufinalu poražena od Serene Williams sa 2:0, po setovima 6:2 i 6:1.

Nije 34-godišnja Hrvatica uspjela da pruži otpor favorizovanoj američkoj teniserki. Serena je dominirala tijekom cijelog meča i za samo 50 minuta je završila posao u ovom meču.

U finalu će Serena igrati protiv sestre Venus Williams. Venus je nakon čak dva i po sata igre pobijedila sunardonjakinju Coco Vandeweghe sa 2:1, po setovima 6:7, 6:2 i 6:3.

Finale u Melbourneu će biti 28. međusobni duel sestara Williams, a u finalu Australian Opena su igrale još davne 2003. godine.

Australian Open, polufinale:

S.Williams - Lučić Baroni 2:0 (6:2, 6:1)

V.Williams - Vandeweghe 2:1 (6:7, 6:2, 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi