Kraj za Anu Ivanović

Trećo kolo Indian Wellsa

Kraj za Anu Ivanović

M. Maksimović

Sa osam mečeva zaključeno je treće kolo WTA turnira u Indian Wellsu. Šest nositeljica je završilo nastup u singlu. Od njih šest, najbolje postavljena bila je Ana Ivanović (11).

Mona Barthel je bila prejaka za 11.nositeljicu koja je poražena 6-1, 3-6, 6-0. Kompletan meč je ponudio dosta oscilacija obe teniserke. Barthel je dobila prvi 6-1, nakon što je povela 3-0. Ana je u pauzi između prvog i drugog seta tražila pomoć trenera koji je sa par savjeta ''probudio'' usporenu teniserku.

 

U osmom gemu je Ivanovićeva napravila break, nakon šest propuštenih prilika, na sedmoj je Barthel odservirala dvostruku. Treći set je bio repriza prvog, Barthel je sa ranim breakom stigla do 3-0, za Ivanovićevu više bilo povratka. Kirsten Flipkens je dobila prvi set protiv Azarenke, ali je stala nakon 3-3 u drugom. Bjeloruskinja je sa devet uzastopnih gemova prošla dalje.

 

Yanine Wickmayer je osvojila jedan gem u prvom setu, u drugom je povela 4-1, ali se Angelique Kerber vratila i kroz tie break osigurala pobjedu. 

 

Rezultati 3.kola:

Angelique Kerber (Nje,4) - Yanina Wickmayer (Bel,30) 6-1, 7-6 (4)

Garbine Muguruza (Špa) - Magdalena Rybarikova (Svk) 6-4, 6-0

Nadia Petrova (Rus,10) - Julia Goerges (Nje,21) 6-1, 6-2

Samantha Stosur (Aus,7) - Peng Shuai (Kin,32) 6-3, 3-6, 6-2

Caroline Wozniacki (Dan,8) - Jelena Vesnina (Rus,29) 6-2, 6-1

Mona Barthel (Nje,24) - Ana Ivanović (Srb,11) 6-1, 3-6, 6-0

Viktorija Azarenka (Bje,1) - Kirsten Flipkens (Bel,28) 3-6, 6-3, 6-0

Urszula Radwanska (Polj) - Jamie Hampton (SAD) 6-0, 7-6 (4)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.