Kraj za Del Potra
Oprašta se u drugom kolu: Juan Martin Del Potro

Wimbledon (m)

Kraj za Del Potra

Lleyton Hewitt neočekivano lako savladao je Juana Martina Del Potra koji je prije meča važio za apsolutnog favorita. No, ponovo se pokazalo da je trava veliki neprijatelj igrača iz Južne Amerike na kojoj se danas okliznuo i Argentinac.

Hewitt je u svakom pogledu bio bolji od petog nositelja. Imao je bolji procenat prvog servisa, manje grešaka i na kraju je sa čistih 3:0 prošao dalje.

U treće su kolo prošli i osmi nositelj Gilles Simon koji je u četiri seta nadigrao Brazilca Thiaga Alvesa, te Tomaš Berdych koji je još lakše izbacio Paul-Henri Mathieua.

Treba dodati da je Melzer u dva tie breaka slavio nad Benjaminom Beckerom, te da je Victor Hanescu Nicolasu Devilderu prepustio samo šest gemova).

Wimbledon, 2. kolo:
Hewitt (Australija) - Del Potro (Argentina, 5) 6:3, 7:5, 7:5, Simon (Francuska, 8) - Alves (Brazil) 5:7, 6:3, 6:4, 6:4, Berdych (Češka, 29) - Mathieu (Francuska) 6:2, 6:4, 6:4, Melzer (Austrija, 26) - Becker (Njemačka) 7:6(8), 6:3, 7:6(1), Hanescu (Rumunjska, 31) - Devilder (Francuska) 6:2, 6:3, 6:1, Seppi (Italija) - Giquel (Francuska) 7:5, 6:4, 6:7(3), 5:7, 6:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije