Kraj za Pennetu
U trećem kolu: Maria Kirilenko

WTA turnir u Barceloni

Kraj za Pennetu

Odigrana su četiri meča 2. kola WTA turnira u Barceloni koji se igra za nagradni fond od 220.000 dolara i u kojem je u 1. kolu eliminisana naša Mervana Jugić-Salkić.

Marija Kirilenko, šesta nositeljica, nije imala mnogo problema da se plasira u treće kolo. U duelu sa Francuskinjom Bermond nešto više poteškoća je imala u prvo setu (7:5), dok je u drugom bilo
laganih - 6:2.

Iznenađenje je priredila Italijanka Roberta Vinci. Ona je savladala drugu nositeljicu, zemljakinju Flaviju Pennetu sa 6:1 i 6:2. Pa čak i da je Penneta dobila mladu sunarodnjakinju sa ovakvim rezultatom moglo bi se govoriti o neočekivanom ishodu, a šta tek reći za ovakav skor.

Konačno, Španjolka Maria Jose Martinez Sanchez je poslije velije borbe izbacila Slovenku Mašu Zec-Peškirič sa 7:5, 5:7 i 6:2.

Rezultati
Kirilenko (Rus/6) - Bremond (Fra) 7:5, 6:2, Jakimova (Blr) - Ribarikova (Slk) 3:6, 6:3, 6:0, Vinci (Ita) - Pennetta (Ita/2) 6:1, 6:2, Martinez-Sanchez (Špa) - Zec-Peškirič (Slo) 7:5, 5:7, 6:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti