Kraj za Safinu
Dinara Safina neočekivano posustala u Dubaiu

WTA turnir u Dubaiu

Kraj za Safinu

Dinara Safina, druga igračica svijeta i druga nositeljica turnira u Dubaiju koji se igra za nagradni fond od čak 2.2 miliona dolara, eliminisana je već u drugom kolu.

Favorizovnu Ruskinju je sa laganih 6:4 i 6:2 nadigrala Francuskinja Virginie Razano. Šta reći za igru Safine. Očajna, loša, nepovezana, sa mnogo neprisiljenih grešaka pa se Francuskinja samo uzela poklon koji joj je Dinara servirala.

Eliminacija Safine otvorila je mogućnost drugim igračicama da stignu na tron. To se prije svih odnosi na Jelenu Janković, treću nositeljicu, koja je protiv Monice Niculescu imala nešto jači trening (6:3 i 6:2), te petu nositeljicu Veru Zvonarevu koja je zemljakinji Duševinoj dozvolila samo tri gema u meču (6:0, 6:3).
Najubjedljiviju pobjedu u drugom kolu ostvarila je Venus Williams koja je sa 6:0 i 6:1 sa terena pomela Ruskinju Anastasiu Pavlyuchenkovu.

Rezultati
Janković (Srb/3) - Niculescu (Rum) 6:3, 6:2, Zvonareva (Rus/5) - Dushevina (Rus) 6:0 6:3, Williams (SAD/6) - Pavlyuchenkova (Rus) 6:0, 6:1, Cornet (Fra/10) - Schruff (Njem) 6:1, 6:2, Bartoli (Fra/11) - Schiavone (Ita) 7:6 (7/5), 3:6, 6:3, Zheng (Kin/13) - Stosur (Aus) 3:6, 7:5, 7:5, Medina Garrigues (Špa/14) - Bondarenko (Ukr) 6:2, 7:5, Razzano (Fra) - Safina (Rus/2) 6:4, 6:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.