Kraj za Simona i Seppija

Prvo kolo Monte Carla

Kraj za Simona i Seppija

M. Maksimović

Početak velikog ATP turnira u Monte Carlu je bio vrlo zanimljiv. Poražena su dvojica nositelja, Francuz Giles Simon i Talijan Andreas Seppi. 

Za prvo iznenađenje se pobrinuo Roberto Bautista Agut, finalista Chennaia. Španac je na zadnja tri turnira tri puta poražen u prvom kolu, ali je danas slavio u dva seta. Meč je završio u dva seta sa dosta preokreta, mogao je vrlo lako otići u treći. Roberto je imao set, 4-2 u drugom i loptu za 5-2, servis i 5-4, na kraju se igrao tie break. Simon se vraćao u drugom setu, u tie breaku Španac došao na 6-2, Simon je spasio četiri meč lopte, nije petu kod 7-6.

 

Za razliku od ovog meča, Fognini i Seppi su igrali tri seta, puno izgubljenih servis gemova, na kraju je Fognini dobio treći 6-4.

 

Marin Čilić je poveo 1-0 protiv Horacia Zeballosa, u drugom je servirao za meč kod 5-4, 6-5, ali je na kraju morao igrati treći set. 

 

Benoit Paire je sa dva puta po 6-4 eliminisao Ivana Dodiga, dok je Milos Raonic ispustio pet gemo protiv Benneteaua.

 

Rezultati 1.kolo:

Marin Čilić (Hrv,9) - Horacio Zeballos (Arg) 6-2, 6-7 (6), 6-2 

Mikhal Youzhny (Rus) - Daniel Gimeno - Traver (Špa) 6-4, 6-0 

Jarkko Nieminen (Fin) - Viktor Troicki (Srb) 6-1,6-2 

Roberto Bautista Agut (Špa) - Giles Simon (Fra,11) 6-3,7-6 (6)

Benoit Paire (Fra) - Ivan Dodig (Hrv) 6-4,6-4 

Fabio Fognini (Ita) - Andreas Seppi (Ita,15) 3-6,6-4,6-4

Nikolay Davydenko (Rus) - Daniel Brands (Nje) 6-3,6-4 

Pablo Andujar (Špa) - Jeremy Chardy (Fra) 6-7 (4), 7-5,6-2 

Edourad Roger - Vasselin (Fra) - Robin Haase (Hol) 6-3,6-2 

Milos Raonic (Kan,12) - Julien Benneteau (Fra) 6-1, 6-4 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti