Kraj za Venus
Venus Williams se oprostila

Australian Open, 2. kolo

Kraj za Venus

Veliko iznenađenje dogodilo se na kraju drugog dana Australian Opena. Amerikanka Venus Williams, jedna od najboljih igračica i jedan od najvećih favorite za osvajanje naslova doživjela je šok u “Rod Laver” Areni, a bolja je bila španska teniserka Carla Suarez koja je slavila sa 2:6, 6:3 i 7:5.

Igračici sa Kanarskih otoka ovo nije prvi put da skreće pažnju na sebe. Prošle godine je u Ronald Garrosu stigla do četvrtfinala, ali se kasnije nekako izgubila.

Najuvjerljivija teniserka u Melbourneu je, barem za sada, Dominika Cibulkova (18. nosilac). U prvom meču nije ispustila ni gem protiv Chanelle Scheepers, dok je na drugoj prepreci sa 6:0 i 6:2 deklasirala Yung-Jan Chan iz Kineskog Tajpeha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.